T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / BOZOVA - Bozova İmam Hatip Ortaokulu

Dijital Kimlik ve Dijital Etik

Plickers ile Dijital kimlik ve Dijital Etik

Bu uygulama ile Web 2.0 araçlarından olan plickers uygulaması üzerinden öğrencileri dijital kimlik ve dijital etik konuları hakkında bilinçlendirmek amaçlanmıştır.

Günümüzde teknolojik aletler ve internet vazgeçilmez unsurlar halini almıştır. Hayatımızın her alanında yer edinen teknoloji ve interneti etik kurallara uygun bir şekilde kullanabilmek, bu alanda yapılabilecek hataların önüne geçmek amacıyla öğrencilerimize dijital etik ve dijital kimlik konuları anlatılmıştır.

Dijital etik ve Dijital kimlik konusu öğrencilere alışılmışın dışında bir uygulama ile anlatılarak dikkat çekilmiştir. Bu uygulamada öğrenciler konu anlatımından sonra tahtaya yansıtılan soruları kendi isimlerine tanımlanan kartları kullanarak cevaplandırmışlardır. Cevaplandırmalar aynı anda öğrencilerin ellerindeki kartları kaldırıp, öğretmenin telefonundan plickers aracı ile okutulup akıllı tahtaya kimlik sahibi öğrencilerin cevapları yansıtılarak alınmıştır.

Cevaplandırmalar sonucunda öğrencilere anında geribildirim veren uygulama ile öğrenciler nerede hata yaptıklarını analiz edebilmektedirler.

Dijital etik ve Dijital kimlik konularını web 2.0 aracı üzerinden anlatarak hem anlatılan konunun pekiştirilmesi sağlanmıştır hem de konu için örnek durum olay oluşturulmuştur.

Öğrenciler:

Etik kurallara dayanarak dijital dünyada gerçekleştirilen eylemlerine dikkat edecekler.

Dijital dünyada etik kurallara uygun davranılmamasının sonuçlarında yasal yollara kadar gidebilecek suçlara neden olabileceklerini bileceklerdir.

Dijital dünyada karar alırken, ahlaki değerler ve etik kurallar ışığında eleştirel düşünme becerisi geliştireceklerdir.

Dijital kimliklerini oluştururken alınması gereken güvenlik önlerini bileceklerdir.

Dijital kimlikleri ile herhangi biri adına sanal âlemde işlem yapmamaları gerektiğini bileceklerdir.

13-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 14:36 - Görüntülenme: 41
  Beğen | 0  kişi beğendi