Oku, Canlandır, Öğren

Okulumuz öğrencilerinin Arapça dersi kapsamında mevcut kelime dağarcıklarının gelişiminin sağlanması vasıtasıyla Drama yöntemiyle Arapça dersi kapsamındaki akademik başarıyı arttırmak amaçlanmaktadır.

Öğrenme öğretme sürecine katkı sağlamak amacıyla öğrencilerin Arapça dersinde karşılarına çıkan, çıkacağı öngörülen kelimelerin seviyelerine uygun Arapça metinlerin sınıf ortamında Dramayla canlandırılması daha sonra da özet şeklinde yazıya dökerek sunulması şeklinde uygulanmakta ve bu bağlamda Arapça dersindeki akademik başarıyı arttırmayı amaçlamaktadır.

Öğrencilerin Arapça dersinde karşılarına çıkan kelimeleri daha çabuk içselleştirdiği ve hatırlamada da zorlanmadığı görülmüştür. Bu uygulamayla öğrencilerin konuşma, düşüncelerini Arapça ile ifade etme becerilerinde ilerleme kaydedildiği görülmüştür. Drama yöntemiyle sınıf içerisinde görev alan öğrencilerin sosyalleşmesinde ve özgüveninde artış gözlemlenmiştir.

Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 11:33 - Görüntülenme: 49