T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / BOZOVA - Bozova İmam Hatip Ortaokulu

Haberler

Şbt

İklim değişikliğine bağlı olarak doğada gözlemlenen değişimler ile ilgili öğrencilerde farkındalık oluşturmak.

Şbt

Küresel ısınmalarla ilgili farkındalık yaratmak ve yabancı ülkedeki öğrencilerle etkileşimde bulunmak.

Şbt

Düzen Alıştırmalarında Algoritmik Boy Sıralaması

Disiplinler arası yaklaşım temel alınarak beden eğitimi dersi ile bilişim teknolojileri dersi birleştirilerek öğrencilerde fiziksel uygunluk durumunun tespiti, sınırlamaların yapılması, iletişim algılama ve göreve uyma, topluluk ilişkisi, düzeni sağlamak kazanımlarını algoritmalar aracılığı ile sağlamak amaçlanmıştır.

 

Şbt

Bigep projesi kapsamında okulumuzdaki 5,6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerin yazı yazma becerilerinin geliştirilerek güzel yazı yazmalarını sağlamak.

Teknoloji kullanımının yaygınlaşmasına bağlı olarak öğrencilerin bilgiye hazır bir şekilde erişmesi, kendilerine verilen ödevleri internetten araştırıp sonuçlarını çıktı almaları veya okuyup akıllarında tutmaya çalışmaları öğrencilerimizde yazı yazma becerisini olumsu yönde etkilemiştir. Geçtiğimiz yıllardaki pandemi döneminde okuldan uzak kalmaları da bir diğer sebeptir. Öğrencilerimiz arasında yazı yazmak istemeyen, yazı yazma becerisi olmayan kişilerle birebir ilgilenilerek onlara okunaklı, harf atlamadan yazı yazabilmelerini sağlama ve yazı yazmayı sevdirme çalışmaları yapılmaktadır.

Şbt

Şbt

Şbt

Şbt

Şbt

Şbt

Okulumuz öğretmenlerinden Tuğçe Ulu’nun katılım sağladığı İklim Değişikliği Kahramanları/Climate Change Heroes projesi başladı. 

Bu projenin amacı, Dünyamızı oldukça etkileyen iklim değişikliği ile ilgili farkındalık oluşturmak ve bununla ilgili bilgi edinmektir. Bu proje, Türkiye’de farklı illerden 9 Türk ortak ve 3 yabancı ülkeden (Sırbistan,İspanya,Yunanistan) 4 öğretmenin katılımıyla gerçekleşen uluslararası bir projedir. 

Bu projeye katılım sağlayan tüm öğrenci ve öğretmenler olarak öğrencilerimize tüm Dünya’yı etkisi altına alan iklim değişikliği ile ilgili daha temiz bir dünya için neler yapılabileceğini , iklim değişikliğinin sebeblerini ve bunun etkisini en aza indirmek için yapılacak çözüm önerilerini düşündürmeyi amaçladık. Bunu yaparken işbirlikli öğrenmeye ağırlık verdik. Projede, Web2.0 araçlarını kullanmaya, doğa gezilerine, bilgilendirici kısa filmler izlemeye ve grup etkinliklerinin yapılmasına özen gösterdik. Projemiz öğrenci merkezlidir ve öğrencilerin yaparak yaşayarak, keşfederek fikir edinmeleri ön planda olacaktır. Öğrencilerin birlikte yaptığı çalışmalar  ve posterler olacaktır. İklim değişikliğinin etkisini azaltmak adına atık materyalleri kullanmaları teşvik edilecek ve bu sayede geri dönüşümün önemi üzerinde durulacaktır. Öğrencilerimiz aynı zamanda ağaç dikerek doğada deneyim kazanacak ve gelecek nesillere bırakmak için önemli bir adım atmış olacaklardır. 

Ocak 2024- Nisan 2024 tarihleri arasında 120 günlük ortak çalışma takvimi  kapsamında; gerçekleştirilecek olan çeşitli etkinliklerle iklim değişikliği kahramanları rozeti almış okullar oluşturularak hem ülkemizde hem de yabancı ülkelerde farkındalık yaratacak ve doğayı keşfederek daha çok sevmelerini sağlayacaktır.

Ock

Ock

Ara

Ara

Kas